Blog

Így segítheted a kisbabádat a készségei fejlődésében!

Kedves újdonsült anyuka! Elképzelhető, hogy az elmúlt pár hét a gyermek körüli, majdhogy nem egésznapos teendők, maratoninak tűnő etetések, a popsitörlőhegyek és az állandó fáradtság homályos egyvelegében teltek. Talán fel sem fogtad igazán, hogy a csöppséged az első két-három hónapban hihetetlen változásokon ment keresztül. Most adunk pár praktikus tippet arra vonatkozóan, miként tudod őt segíteni a készségei fejlődésében.

 

A kisbabád már kristálytisztán hall, szóval beszélj hozzá, énekelj neki, mesélj történeteket. A csörgő, zenélő játékok hipnotikus hatással lesznek rá.

 

Jelenleg olyan 20-30 centiméterre lát maga elé. Tarts vele szemkontaktust, míg beszélsz hozzá és próbálj színes dolgokat mozgatni előtte, úgy, hogy kövesse őket a szemével.

 

A köztetek lévő párbeszéd még mindig elég egyoldalú, hiszen a kisember egyetlen kommunikációs módja továbbra is a sírás. Reagálj vissza, ez építi a biztonságérzetét, a bizalmat és a köteléket köztetek!

 

Tudja mozgatni a fejét egyik oldalról a másikra, de csak segítséggel. Tartsd kézben sokat, hogy láthasson téged és közelebb érezze magát hozzád!

 

És mi újság veled?

Ragadj meg minden alkalmat a pihenésre és az alvásra. Bár valószínűleg már arról álmodozol, hogy mihamarabb visszanyered a régi formádat. De komoly edzésekbe fogni még nagyon korai, mert a tested még legalább fél évig regenerálódik és nem áll készen az intenzív mozgásra. Most még élvezd ki inkább az újszülöttel tölthető időt, mert meglátod, gyermeked az elkövetkező egy évben villámgyorsan cseperedik.

 

 

Kozmetikai termék.
Felelős személy: Forest Tosara Ltd., Baldoyle Ind. Est. Dublin 13, Írország
Forgalmazó: TEVA Gyógyszergyár Zrt., 4042 Debrecen, Pallagi út 13.